Kockarna på hells kitchen får en Gordon-utskällning. Ingen skäller i mitt kök, men jag tänkte ändå jobba efter konstens alla regler och lägga upp allt innan. Snyggt och prydligt.

Sen är det bara att börja steka och pudra och fota. Jag har aldrig ätit pilgrimsmusslor förut vad jag kan minnas, och vet således inte hur de ska se ut eller kännas. Men man vill ju gärna att de inte ska se ut som fiskbullar när man är klar för det är ju föga aptitligt. Och 1-2 heta minuter senare ser det ut så här istället.

Det känns mycket proffsigt. När jag gör detta ikväll igen kommer jag steka fram lite mer färg och ta ett glas vin till.
Ser bra ut, lite mer färg hade inte skadat. Tricket är att ha ett asvarmt stekjärn, vända musslorna snabbt och sen dra av det från värmen.
ReplyDeleteAsvarmt ja, det brände lite :( men det syns inte för det fastnade ju i stekpannan. Steka är inte så lätt som man tror uppenbarligen.
ReplyDeleteHej! Kul att se att du använder dig så mycket av vår sida! Här kommer ett vintips till pilgrimsmusslorna:
ReplyDeletePierre Sparr Diamant Pinot Blanc, 89kr, Sn: 2914 eller Pinot Blanc, Bestheim, Alsace, Fr, 75kr Sn: 12169.
Själv sitter jag i skogen i en stuga och skriver recept och vintips för brinnande livet! Må så fint!/ Cilla, www.winendine.se
Hej Cilla, vad roligt att du tittade in på stalker-bloggen här!
ReplyDeleteSka kolla upp vinerna, vintips är man ju i princip alltid i behov av :)
Tack för en bra blogg och ha det fint i skogen!
Gott att se att du kört i igång i vråltempo igen :)
ReplyDelete