Saturday, October 16, 2010

Såsernas sås: bearnaisen

Jag kände att jag nästan förtog mig lite förra veckan när jag gjorde två maträtter. Denna vecka har jag legat lågt, men idag sprang jag på självaste winendine-Adam på stan. Som alltid kan man inte låta bli att ryckas med i hans smittande optimism och jag kände hur jag fylldes med ny inspiration efter samtalet och ville laga mat. Idag skulle det bli en gammal hederlig kött-sås-potatis-middag! Det vill säga ryggbiff med bearnaise.

En snabb titt på ICA visar att bearnaise finns på flaska, plastburk, tetra, plastpåse och som torrpulver.

Så att göra själv känns nästan som overkill. Men man vill ju gärna verka lite genuin, så jag ställde mig faktiskt och kokade vinäger med charlottenlök och dragon och körde hela racet.

Kött-delen av denna rätt var dock inte lika lätt. Jag vet inte, det blev helt enkelt inte lika gott som det var i mina drömmar. Kanske kryddade jag dåligt eller så börjar jag misstänka att jag inte tycker om den rena köttsmaken... inte helt nöjd där.

Så här såg det bländande resultatet ut. Riktigt god sås. Funderar dock på att göra ett blindtest med alla såserna i bilden högst upp plus min egen och kolla vilken jag gillar bäst. Vad tror ni?

6 comments:

  1. Hehe, underbart att höra. Optimism, från mig? :)

    Maten ser bra ut och lovar att din egen sås kommer smaka bäst.

    ReplyDelete
  2. Mm, det var en subtil ironi det där med optimism. Men jag blev iof inspirerad på riktigt :)

    ReplyDelete
  3. En optimistisk Adam? Tänker vi på samma person nu?

    ReplyDelete
  4. Wow vilka snygga matbilder det är här:) Bloggen börjar verkligen förtjäna sitt namn tror jag:)

    ReplyDelete
  5. Som sagt, Freddy, en subtil ironi...

    Tack Daniel!

    ReplyDelete
  6. Tänk på alla läskiga grejer de tillsätter i såserna som säljs i butik också...uaaaah!

    ReplyDelete