Sunday, October 10, 2010

Söndagsmiddag for the win

I numera massvis med år har jag spelat innebandy på söndagkvällarna, på Victoriastadion i Lund. Det har medfört att det blivit mycket lite söndagsmiddagar de senaste åren. Men för tillfället är vi nere i tvåan och vänder och därför är matchtiden tillfälligt (jodå, för vi ska upp i ettan igen) ändrad till måndagkvällar. Alltså får man passa på med en söndagsmiddag.

Och då blir det kyckling till middag. Ungrostad sådan med örter och lika ungrostade tomater till. Örterna var timjan, persilja och rosmarin. Det här är fantastiska växter, googlar man lite ser man att jag numera borde ha lägre blodtryck, bättre minne och vara allmänt avslappnad. Jag pillade in mirakelkuren under skinnet på kycklingen och körde in det i ugnen.


Det hela stod en timme i ugnen, och jag lyckades inte med termometer för det var så svårt att hitta tjockaste stället på en liten en-kilos-kyckling.
Tomaterna däremot såg verkligen inte alls ut som på bilden. De var lite mer brunsvarta än de fina röda på winedine-sidan. Misstänker att bilden på winendine är photoshopad, men det är lugnt för det gjorde jag med min också.



Och det här var en fantastisk middag. Speciellt tomaterna, men även kycklingen. Kommer man över den där kladdiga biten att smeta in smör under skinnet på en kyckling så är detta rätten man ska ha en söndagkväll.

3 comments:

  1. Denna har jag också provat :) Tomaterna blir grymt goda. Jag kryddade med salt, lite peppar och socker, allt enligt tips efter ett besök på OperaGrillen. Det är lite Dexter-känsla att slabba med kryddsmör under skinnet, men det blir ju så gott!

    Hoppas du nu upplever livet som mer avslappnat och dessutom kommer ihåg det ;)

    Ha det!

    ReplyDelete
  2. U2-Martin!

    Jo, livet är indeed mer avslappnat nu. Vi har lektioner tre dagar i veckan, men då endast mellan ett och tre på dagen. Det passar mig mycket bra :)

    Jag testade också att salta och sockra två av tomaterna, men jag tog nog för lite för jag tappade bort vilka de var och kände ingen skillnad sen.

    ReplyDelete
  3. Ännu ett mästerverk :) Photoshopa bilderna säger du, hehe, lite förstärkt ljus ibland, men attretuscha tomater hopppar jag över :)

    ReplyDelete