Dagens mat som är belgisk köttgryta med trappistöl börjades med att lägga katrinplommon i chimmay-marinad. Synd på så god öl, jag är ju inget fan av katrinplommon och tänkte ändå peta ur dessa innan maten nådde munnen.

Sen startade skärning av kött. Kanske att man inte bara ska ha en liten slö skalkniv till detta, kanske att man borde investera i en lite större otandad kniv. Tänkte jag medan jag stor där i evighet. Löken däremot trivs bra ihop med skalkniven och det gick snabbt. Sen skulle allt ihop i min gryta. Jag var osäker på vad "sammanbundna kryddor" var och kryddorna åkte i på vanligt sätt, kan detta ha betydelse?
Överst i grytan skulle ett tak av uppochnervända senapsmackor ligga. Häftigt, om än inte fotogeniskt. I slutet av de 2,5 ugnstimmarna svängde jag ihop lite potatismos.

Var skulle brödet vara i upplägget? Det fick utebli. Det var förresten blött på undersidan och blött bröd är ju sällan uppskattat.
Men resten av grytan, så gott, detta kan man bjuda vilket finsällskap som helst på! Bra också om man vill ligga i badet de sista timmarna innan gästerna anländer.
F-n vad hungrig jag blev nu :)
ReplyDeleteOch jag har 2 portioner kvar i frysen, lucky me!
ReplyDelete