Sunday, April 3, 2011

Fina fisken

På mitt nya jobb finns en hel del aktiviteter som piggar upp vardagen. De har t.ex. månadens aktivitet och dagens fruktstund, vilken utgår på fredagarna till förmån för veckans fika. Fast hittills har det inte varit någon vecka med bara en fika, faktum är att jag har börjat inse att ju mer stressat det är desto mer fikande är det.
Men bäst av allt är veckans musik, då en person lägger ett gäng mp3:or i en utdelad mapp på en dator. Snart är det min tur och därför jazzar jag redan nu runt i lägenheten och gnolar och bläddrar i min gamla cd-skivor från 00-talet. Det var ju på den tiden man köpte cd-skivor.

Kanske den fantastiska Bettye LaVette? Eller Urga som hade en bejublad konsert på gamla inkonsts pyttelilla scen? Eller min gamla näst intill sönderlyssnade Dj Shadow-skiva? Vill ju också gärna beröra min fablesse för popen med antingen Postal Service som snurrade mycket ett tag eller gudomliga Stereo Total som popade röven av hela Lund/Malmö på mejeriet för några år sen.
Gud, vad mycket bra musik, beslutsångest! Det är ett kärt nöje i detta fall.

Och från denna inledning blir det precis ingen övergång alls till dagens mat utom kanske den att datorn stod på i ett hörn och sprutade ur sig musik under matlagningen. Idag skulle vi göra en hel middag. Hälleflundra, rotsakspytt på persiljerötter och palsternackor och en fin vitvinsås till det. Som ni förstår ställdes timingen på svåra prov idag också. Här ser vi sås och fisk på spisen.



Såsen kunde ju stå och puttra för sig själv långa stunder medans dofter av vinäger spred sig i köket. Men sen öste man i lite grädde samtidigt som man försökte hålla ett öga på fisken som nog kokade alldeles för häftigt, och då passade grädden på att vräka sig över kastrullkanten ett oövervakat ögonblick. Ack och ve, vinägerdoften ersattes av grädde-på-brännhet-platta-doften. Medans man försöker torka upp det inser man att man inte har en aning om hur länge de goda rötterna stått i ugnen. Och sen måste man byta cd-skiva.



Trots en hetsig matlagning kan det vara en av de godaste luncher/middagar jag har lagat. Såsen var fantastisk, fisken lite formlös och rötterna spännande. Med timjankvisten ovanpå satt jag och toknjöt de fem minuterna det tog att käka upp det.

1 comment:

  1. Hehe, bra att du håller igång. Timing och helkoll är lättare sagt än gjort.
    Ser bra ut hur som helst.

    Ha det

    ReplyDelete