Tuesday, June 29, 2010

Råraka med löjrom på en tisdag

I väntan på rabarber så bestämde jag mig för att följa upp zuccini-soppe-succen med att göra råraka med löjrom, denna Sveriges langos. Jag ser ju detta som en förrätt, men eftersom min huvudrätt för kvällen inte var nån höjdare gjorde jag ganska mycket.

"planera dina inköp" (för att få bra löjrom) kändes ju mest som en örfil sådär efter jobbet, men jag tog i alla fall den dyraste av de jag hittade. Och jag tror nog att den duger, den är ju "extra fin".


Löken blev inte riktigt så finhackad som jag hade tänkt mig, jag är annars ganska bra på att finhacka om jag får säga det själv. Nu blev jag lite stressad av att det skulle fotas och allt.
Annars avlöpte allt fint som ni ser på bilden.


En kock sa till mig en gång att hemligeheten är att riva potatisen rakt ner i pannan, då blir det kalassprött. Jag vet inte jag, det känns ju inte lättare att steka ju mer utspritt potatis-rivet är. Jag följde receptet istället denna gången.

Och fantastiskt gott blev det. Denna rätt rekommenderas å det bestämdaste!

2 comments:

  1. Hehe, klockrent jobbat med mat och maxat makro. Najs med en blog-stalker.

    ReplyDelete
  2. Mm, ska kanske dra ner lite på makrot i fortsättningen. Men det var så stökigt på sidorna så jag var tvungen att krypa nära.

    ReplyDelete