Friday, July 2, 2010

Lovely

Äntligen kom det rabarber. Från Lomma (tack Martin!), jevka sysslar gärna med närproducerat. Resten av ingredienserna är dock förmodligen mer långväga. Vaniljen t.ex. vet ju ingen vart den växte och citronmeliss skulle kunna vara från en gård i Östra Göinge där jag åt citronmeliss i det fria nyligen, men troligen inte.

Rabarberkompott var också en lite stressig rätt, speciellt i och med att Winendine själva skrev att det skulle gå fort. Denna gång fick jag dock assistans med fotandet. Här puttrar allt för fullt. Vid fotografering hade jag dock glömt ha i vaniljen, så den joinade inte sörjan förrän lite senare.


Och här är det snabbt smältande resultatet:


Fett och sött (en himla massa honung åkte ner), gjorde sig bra till de lite sura rabarberna. Yammi!

6 comments:

  1. Ser gott ut, Nu får du göra som Martin och äta det 5-10 gånger första veckan.

    Trevlig Helg
    Adam

    ReplyDelete
  2. Så ska det se ut! Det är du som gör mig en tjänst när du använder en del av mina rabarber. Min version av tallriksmodellen är nog lite skev, så du ska nog inte följa Adams råd och mitt exempel ;)

    Kul koncept med din blogg kontra http://winendine.se/

    Ha det!
    Martin

    ReplyDelete
  3. Förbannat gott ja. Så tyckte även testpanelen. Vi får se om det blir några omgångar till eller en rabarberpaj på resten.
    Martin, berätta om ditt google-alias, är du finne?

    ReplyDelete
  4. Nu vet jag vem som får göra maten när du kommer hem. PS 18 grader i vattnet.

    ReplyDelete
  5. 18 grader minsann! Ska testa västkustens vatten först.

    Jodå, men repetoaren är inte så stor än ;)

    ReplyDelete
  6. Klingar finskt ja :)
    En tidig morgon 2004 hälsade en kollega på mig med "God morgon Marreleinen".
    Jag frågade var han fick det ifrån och han svarade bara att det var mitt finska smeknamn... Taget!
    Varken han eller jag är från Finland. Vet inte vad han tänkte, men det har verkat som ett bra alias ända sedan dess.

    ReplyDelete