Thursday, September 16, 2010

Dillstuvad potatis

Ok, det har varit mycket nytt och jag har inte hunnit laga nyskapande mat på länge utan det har blivit gamla godingar som hamburgare från frysdisken, enportionare och linssoppa. Idag var det dock dags och jag bestämde mig för ikea-klassikern lax med dillstuvad potatis. Winendine föreslog varmrökt lax, men det går inte. Det föråt jag mig nämligen på sommaren 2003 när jag jobbade som servitris och det var det billigaste på menyn och alltså det som helst serverades till personalen när kockarna inte orkade göra p-mat. Vilket var ganska ofta.
Jag valde gravad lax istället.

Det här påminner om hur jag gör mina vitsåser. Men brukar inte safea med att ta ut halva redningen. Det är ett smart drag, men idag behövde jag nästan allt i alla fall. Vispvispvisp. Och sen i med dillen (notera, färsk dill ;) och osten, i mitt fall västerbottenost.

Titta titta! Det blir bara extrema närbilder idag för jag har så stökigt i mitt kök så jag vill inte riskera att få med nåt runtomkring.

Anyway, potatis är svårt att koka så att det är "några minuter ifrån klar". Jag brukar pröva mig fram när den är klar, men då är det ju redan för sent liksom. Så här körde jag på 25 minuter blankt och det var lite för länge det.

Men i med det också. Och här ser vi resultatet.

Och det smakar... tja, ostsås med potatis i. Nä, jag skoja, men lite mer salt skulle det nog varit i. Och inte så kokt potatis. Men en härlig torsdagsmiddag.

5 comments:

  1. En härlig laxros fick du till också. Inte illa :)

    ReplyDelete
  2. Ja, det var torsdagens piffigaste.

    ReplyDelete
  3. Ser bra ut hur som helst och rosen är som sagt en riktig vinnare ;)

    ReplyDelete
  4. Jag har numera fått berättat för mig att rosen ger oanständiga associationer. Det var inte min mening. Man kanske kan se det som en bonus.

    ReplyDelete