Tuesday, September 7, 2010

Plommonclafoutis

I min bekantskapskrets är det en ständig diskussion om pannkaka, våfflor mm är mat eller dessert. De flesta verkar tycka att det är dessert så länge det inte är fläsk i. Jag har endast hört det föga övertygande argumentet "men det är ju inte riktig mat".

I min familj däremot äter vi våfflor och plättar som lunch/middag. Och vi besudlar inte pannkaka med fläsk. Plommon däremot har vi aldrig testat. Överhuvudtaget var plommonclafoutis eller flognarde som wikipedia föredrar att kalla denna pannkaksliknande rätt helt obekant innan det kom upp på winendine. Därav googlingen. Men det verkar ju förhållandevis enkelt och jag räds inte att testa.

Så i med plommonen i en form. Eftersom jag bara körde halv sats blev det bara 3. Två gula och ett blårött.


Vackert. Sen lite ägg och mjölk och mjöl och smör och socker till en smet som naturligtvis klumpade sig. Skit i det, tänkte jag och hällde (efter lite mellan-fotande) över det över plommen.

Jag körde det i ganska prick 40 minuter i ugnen, det verkade liksom inte bli bättre än så. Och den var gud så snygg när jag tog ut den. Tyvärr hade den rasat ihop lite när jag hade mixtrat klart med alla skruvar på mitt nya stativ. Rookie. Så istället får ni en bild på den på fat.


Kan erkänna att detta är ganska dessertartad rätt, men eftersom det var lunchtid och den stod där och såg god ut så fick det bli lunchen. Sen fick jag i och för sig dåligt samvete över att jag har dålig mathållning och käkade en upptinad potatissoppa till dessert :)

Och ja, detta var kalasgott, pröva det.

2 comments:

  1. Bra jobbat igen och gott att höra att ni vågar äta pannkakor till middag, det är aldrig fel :)

    ReplyDelete
  2. Jepp. Mer desserter till Winendine! Och köttgrytor :)

    ReplyDelete