Wednesday, September 1, 2010

Studentlunch

Jag är ganska upptagen nu för tiden, då jag blivit studerande igen (mer om det i en alldeles egen post, jag förstår ju att det är många av er som vill veta hur det går i divans fortsatta liv). Men mat måste man ju ha och jag har länge kikat på denna lunch. En schnizel alltså. Jag kan lika gärna bekänna på en gång att jag inte hittade nåt kalvkött och idag var inte dagen att springa runt i massa affärer att leta.

För er som bor längre bort kan jag berätta att det har brunnit i videobutiken vid min ICA. Detta gör att ICA är stängt av rökskador och naturligtvis går alla kunder till stora ICA (s.förstadsgatan). Men stora ICA är inte så stort som det tror utan köerna gick genom hela affären (I am not kidding you) ända bort till köttdisken. Så kalvköttet är förlåtet.

Persiljan och salladslöken köptes på torget. Det är ju trist att man måste köpa ungefär ett kilo persilja för sin lilla smörklump.


Å andra sidan, så var det smöret som gjorde hela den här rätten. Så gott smör! Klipp ut receptet och klistra in i din privata receptpärm.

Min potatissallad smakade en aning mycket (läs "bara") citron, det är ju så svårt när det bara står måttangivelser på en av ingredienserna. Det blir så relationslöst.

Köttet då till sist. Dubbelpanering var en ny grej för mig, lite lyx sådär. Men det blev väldigt bra till slut och inte alls svårt att steka med exakta värmeangivelser.
Så fint!

3 comments:

  1. Underbart att se IGEN :)Måste själv köra denna snart, riktigt gott.

    Antar att du inte körde tryffel-smör om salladen blev för citronig, det bryter bra.

    Ha det gott!

    ReplyDelete
  2. Tryffelsmör nej, har ingen aning om vart man kan köpa det. För du menar väl inte att man gör det själv?
    Jag petade ut protatisen och åt mest den, fast med en släng av det andra smöret på.

    ReplyDelete
  3. Nej, jag köpte mitt klart, kommer dock inte ihåg var. Det finns hur som helst i typ delikatessaffärer, annars har de säkert tryffelolja eller tryffelhonung. Alla är bra alternativ i maten :)

    Trevlig Helg!

    ReplyDelete