Ändå vill inte jag ta på mig alla kommunikationsproblem. Både spectrumanalysatorn och projektledaren får t.ex. slut på minne då och då. Spectrumanalysatorn fryser medans projektledaren börjar upprepa sig om igen. Konsekvensen blir i båda fallen att allt tar längre tid för mig plus en del tandagnisslan.
Då är det skönt att komma hem till färdiglagad mat som man bara kan värma. Det gjorde jag inte idag, men det gjorde jag i måndags eftersom jag hade en sån god söndagsmiddag som det blev rester av. Lövbit med proscuitto och parmesan på en måndag, jo jag tackar jag.
Jag bredde fint ut lövbiffen på en skärbräda och täckte den med skinka, ost och grönt som en bättre crouque monsieur. Sist lät jag svartpeppar och salt snöa ner över alltsammans.

Jag petade ihop det med en tandpetare och stekte i smör. Svårare än så var det liksom inte. När köttet var klart skulle man göra en sedvanlig skysås, så jag skvätte enligt recept ner vin och kalvfond och socker i pannan. Och vilken skysås! Så himla gott! Älskar att hitta såna här små del-guldkorn i recept som sparas.
Jag serverade med potatis och broccoli, men potatisen såg så opittoresk ut så den fick inte vara med på bild.

Som Biffen skrev i kommentarerna på Winendine (fantastiska kommentarer för övrigt) så blev min lövbiff lite seg. Det påminde mig än en gång om att jag borde köpa köttbestick, alternativt bli vegetarian. Men i övrigt var rätten enkel och skitgod.
No comments:
Post a Comment