Saturday, August 21, 2010

Finfrämmande = finmat

För inte alls länge sen slängde winendine upp detta recept på rödbetor med getost. Jag har ju en stående hangup på rödbetor och tyckte därför att det passade bra att testa nu i helgen. Speciellt som jag hade finfrämmande på besök.

Detta verkade inte alls knivigt, den enda försvårande omständighet var att jag gjorde vanlig mat samtidigt och har en dålig simultanförmåga.
Började med att rosta pinjenötter. Stod och fotade det så länge så att de såklart brändes och fick slänga i en andra omgång. Dessvärre blev inget av dessa surt förvärvade foton så bra att jag kunde använda.
Istället fick det bli ett foto på lagom borstade, men ack så finlemmade rödbetor i min minsta kastrull.

Sådär upphetsande bild, men det är viktigt att visa själva processen i köket också, kan jag tycka.

Efter att de hade kokat snäppade jag bort skalet som på skållade mandlar. Winendine tyckte att man skulle ha kvar den långa, smala biten och så fick det bli.
Och sen osten. "den som ser ut som en limpa" var slut, men damen på möllans ost föreslog en annan god ost och den gjorde hela rätten!
Lite honung och icke vidbrända pinjenötter på det och sen var succén ett faktum, check this out!



Edit 1:a september: Jevka tycker att det är skönt att flera gör hennes misstag. Till exempel Lotta Lundgren på rosade Taffel en vecka senare, kolla här.

2 comments:

  1. Woohoo, skulle tat bort dom röda alien tentaklerna !!! Ser gott ut :)

    /calle

    ReplyDelete
  2. haha, alien tentakler! Dom gjorde hela bilden ju. Dock så käkade jag inte upp dem...

    ReplyDelete