Sunday, August 1, 2010

Kött is the shit

Har bestämt mig för att testa göra kött. För det ÄR ju så enkelt enligt alla.
Winendine har ju flera sorters rostbiffar men jag valde ju självklart den godaste.

Salt, peppar, persilja, vitlök åkte alla på i rikliga mängder och sen in i ugnen.

Jag vet sen tidigare att det är nåt knas på timern på min stek-termometer. Förra gången jag skulle testa detta (kan det varit 2-3 år sen?) så pep den aldrig och köttet blev sorgligt gråbrunt. Gott tycker vissa, jag gillar mer en rosa nyans. Alltså kände jag mig rätt så upptagen när jag kollade var 10 minut. Folk med fungerande timer kan förmodligen städa, titta på nån film eller bara slappna av under tiden.

Å andra sidan var det värt besväret för det blev förbaskat bra ju! Drog ut den precis när temperaturen smet upp på 57.

Så nu har jag en makalös vitlöksdoftande rostbiff i köket. Jag är ju ingen köttätare av rang och dessutom käkade jag korvstroganoff till middag, så jag är inte riktigt säker på vad jag ska göra med allt detta kött. Doggybag anyone?

3 comments:

  1. Livskvalité :)
    Fast man städar aldrig när man har kött i ugnen. Då dricker man vin...

    Skål!

    ReplyDelete
  2. Ah, sant. Jag får testa det nån gång. Risken är ju att man börjar bli lite väl glad i hatten om det är en stor köttbit, men det är smällar man får ta antar jag :)

    Skål!

    ReplyDelete
  3. Lagar du mat i det här tempot, kanske det är direkt olämpligt att dricka varje gång ;)

    ReplyDelete