Idag har turen kommit till hemgjorda fiskbullar, en rätt jag inte ens visste fanns som hemgjord. Så här glad blir man av det:

Och jag lovar att himmelskt goda dofter spred sig i min lilla etta när jag kokade samman morötter, purjolök, vitpeppear och vin. Och ingen selleri, för det gillar vi inte. Sen koka fisken i det, smeta ihop det med potatismos och steka i rundliga mängder smör, det är klart det blir gott!
Såsen däremot är jag lite betänksam över. Egengjord buljong smäller ju högt på himlen. Dock så såg jag inte att man skulle reda av den på nåt sätt. Det blev alltså en ytterst välsmakande men väldigt plaskig sås. Inget ont i det, jag hällde upp det som en såsspegel på tallriken (minus spegelfunktionen för den var inte så blank).

Riktigt god lunch!
Notera också hur jag på winendine-vis har börjat luta tallrikarna vid fotografering! Man lär så länge man lever.
Det tar sig :) Snart vägar man ju komma hem till dig och äta. Gillar glada gumman :)
ReplyDeleteHaha vilket underbart konstverk (och då menar jag inte maten)
ReplyDeleteMaten ser mycket bra ut = likt orginalet
Testa att koka ihop buljongen ytterligare och använd riktigt vispgrädde (gjorde du det?). Så ska du nog få till såsen :)
Ivan: Glada gumman med horn, undrar vem det kan vara :)
ReplyDeleteDu är välkommen när som helst.
Adam: Ja på riktig grädde, nej på koka ihop buljongen, det kanske man ska testa nästa gång. Hur länge ska den stå och puttra då?
Jag har länge funderat på det här med lutande tallrikar. Har du gjort så att du har sågat av 2-3 av benen på ett bord eller bygger du upp någon slags sluttande tablett?
ReplyDeleteJag har naturligtvis lutat hela köket. Utom kameran.
ReplyDeleteFreddy är en pajas.
ReplyDeleteBuljongen kan du koka ihop till 0,5dl :)
Ser ricktigt gott ut ju !
ReplyDelete