Denna trevliga tillställning, som fortsatte på Black and brown med mellanstopp på en indisk restaurang, gjorde att jag inte hann blogga min broccolisoppa igår. Men här kommer den!
Jag vill börja med att påpeka att det var ingen chans att jag skulle få ner fyra broccolibuketter i fem dl vätska. Jag stod och tryckte på dem ett tag för att de skulle komma ner under ytan, men icke. Det här är två och en halv bukett och ni ser vattnet/buljongen som bubblar upp lite till vänster.

Ändå blev soppan ganska tjock när jag mixat ner salt, socker och grädde, hur förklarar man det? Jag tänker att broccolibuketter är olika stora i Malmö och Stockholm.
Färdigmixad och färdiggarnerad såg den ut så här.

Det ser ut som kräk, det smakade lite godare än så. Dock så var det ingen smak-uppenbarelse. Kanske kokade inte broccolin tillräckligt länge, kanske skulle jag kryddat upp den ännu mer, men jag var dödligt hungrig när jag gjorde den och gav mig inte tid till förfining. Note to self: alltid äta en förrätt innan du börjar laga mat.
Kräk? TYcker den ser fin ut och är den tjock ska du vara nöjd, den blir ofta för slaskig :)
ReplyDeleteVad ska jag göra med all broccoli som är över? Ni kan inte slänga upp några snajdiga recept på broccolipaj eller broccolidessert?
ReplyDeleteHmmmm, ja du, då måste jag iväg och köpa lite själv först :)
ReplyDelete