Sunday, May 8, 2011

Pink grape macarons

Pink grape macarons skulle kunna vara en filmtitel på nästa storfilm. Antingen en fånig liten romcom eller en lite ambitiösare film, typ stekta gröna tomater. I mitt fall var dock den röda färgen slut på konsum så jag köpte grön och gul istället. Sålunda fick mina macaroner lite mer rastafari-känsla än ljuvhet och min film hade nog snarare varit en roadmovie där ett gäng korkskruvlockar röker ner sig och lyssnar på Bob Marley dagarna i ända.

Det handlar om dessa fantastiskt moderna små ballerina-inspirerade kakverk som håller en sockerhög i flera dagar efter intagandet. De består av maräng gjord på mandel(mjöl) och karamellfärg och har en smaskig fyllning som kan innehålla i princip vad som helst. Fyllningen jag hade var alltså grapefrukt och vit choklad.

Kanske fick jag inte så mycket grapefruktsmak som det skulle vara eftersom zesten fastnade i rivjärnet. Aldrig använda den sidan av rivjärnet.

De små maränghalvorna var nog de mest lyckade marängerna jag har gjort, det var sjukt snygga. Och då har jag inte ens varmluftugn! Stärkt av min framgång börjar jag sandwicha ihop dem.

Eh... Inte så lätt som man skulle kunna tro. Jag hittade raden "Balansera konsistensen med florsocker vid behov." i receptet. Jag hade behov. Och ungefär 2 kg florsocker senare (där färgkoncentrationen hastigt sjönk) hade jag fått lite mer stil på det.

Ser man på! Det var ganska gott, men jag var fullt nöjd efter endast en. Den vita choklad-smaken försvann in i ett hav av florsocker och det gjorde mig lite besviken för vit choklad är ju så gott. Men man ska inte hänga upp sig på livets besvikelser tänker jag och stoppar förnöjt i mig några till.

7 comments:

  1. Like!
    Du dom där ser sjukt gulliga ut. Man skulle vilja stoppa en sån i munnen! Det är lite som att se en Lush-kaka man FÅR äta! Lycka lycka!

    ReplyDelete
  2. Varför postar du inte länkar till dina blogginlägg på FB egentligen? Dom är väl av allmännintresse? Alla måste väl äta?

    ReplyDelete
  3. Jag är hyfsat säker på att det precis inte är av allmänintresse.
    Dessutom vet jag inte hur man gör. Dessa sociala medier...

    ReplyDelete
  4. Lite tveksamt färgval, men det hade ju sin förklaring.
    Körde du dem i botten av ugnen? Har glömt det några gånger och de blir de lite skrovliga.
    HA det.

    ReplyDelete
  5. Nä, för det stod inget om bottnen av ugnen i receptet, hur förklarar du det?
    Men jag är nöjd med skrovliga maränger, det är mycket godare :)
    Den gula färgen (i marängerna) försvann för övrigt lite i ugnen och blev brun istället, så färgvalet var inte helt mitt ändå.

    ReplyDelete
  6. Grape = druva. Grapefruit = grapefrukt.

    ReplyDelete
  7. Ja du anonym, jag vet det, men nu är detta en winendine-follower och där stod det vid denna tiden Pink grape macarons, och eftersom vi inte gärna näsvist går in och petar i förutsättningarna här så fick det bli namnet på detta inlägg då också.

    ReplyDelete