Saturday, July 9, 2011

Sista dansen

Musiken tystnar, lamporna tänds i taket, man ser krossat glas lite varstans. Kön till garderoben ringlar kilometerlång och man är hungrig och sugen på en falafel med fetaost. Och man tänker att jag skulle fan dragit för minst en halvtimme sen. Ni vet vad jag snackar om?

Låt oss inte hamna där, låt oss sluta när det är som roligast.

När jag började följa winendine för ett år sen var jag på väg att bli lyx-hemmafru och behövde någonting att lägga mina eoner av tid på. Nu ett år senare är jag varken hemma eller fru längre och några eoner av fri tid har jag inte sett röken av på ett bra tag. Så här kommer sista hostningen i matblogg-djungeln på ett tag och det är fantastisk rimmad oxbringa.

Att hitta en oxbringa är inte det lättaste. På Konsum upplyste de mig om att det var lite tuffare kött som de inte hade. Jag gick därifrån, glad över att uppenbarligen vara så tuff i matlagning nu för tiden att Konsum inte räcker till längre. Citygross däremot, de är tuffa de. Där inhandlade jag mitt livs första oxbringa, färdigrimmad och allt.
Den kokades i rotgrönsaker, färska lagerblad, nästan vissnad timjan, bladpersilja, vitpepparkorn, krossad vitlök, kryddnejlikor och annat gott. Himmelska dofter som fyllde mitt kök!

Sen reducerades buljongen ner och späddes och reddes och kryddades med riven pepparot, under tiden att köttet låg och vilade (läs blev kallt).

Detta är exakt sån mat som jag vill ha. Otroligt lagad och otroligt gott och inte alls jobbig att göra.

Jag får tacka Winendine för fina recept under året. Nu ska jag laga mat i tysthet ett tag. Hej så länge!

2 comments:

  1. Det är så j-vla gott.

    Allt bra annars hoppas jag.

    ReplyDelete
  2. Come back Jevka. Lämna oss inte!

    /Dead boy

    ReplyDelete