Friday, January 14, 2011

I'm a besserwisser, yes I am!

Jag vet nu vad det är för skillnad på marxism och leninism, jag vet vilka två postulat som ingår i den speciella relativitetsteorin (det borde jag iof redan ha vetat eftersom jag har läst fysik), jag vet vad Nietzsche sa om vilja och medlidande, jag har läst utdrag ur min favorit den mästerliga Mary Wollstonecraft, jag har hört otaliga lösningar på teodicé-problemet, jag har hört Pascals argumentation för tomrummet, jag kan Hegels flummiga teorier om världsanden som kom ridande in i Tyskland i form av Napoleon. Jag vet SÅ MYCKET nu när terminen är slut. Jag är stolt och glad och jag firar det med löksoppa.



Jag skivade sjukt mycket lök och vitlök. Under tiden stod jag och tuggade i mig mackor av det fantastiska surdegsbrödet med gruyèreost eftersom jag hade ett stort hål i magen. Åh, så gott!

Sen skulle löken mjukna i grytan ett tag. Hällde på vin och buljong och lät det koka in. Men själva grejen med den här soppan klargjorde sig när madeiran simmade ner. Som min gamle kompis och kollega Daniel skulle ha uttryckt det: det var som ett diskotek i smaklökarna! Under den sista kvarten kokning passade jag på att gratinera lyx-ostmackorna innan jag frisserade upp allt för fotografering.


Den här soppan får högsta betyg! Av både smaklökarna och plånboken.

3 comments:

  1. Får gratulera till avslutandet av studierna igen. Soppan är sjukt god och du ser ut att ha slagit huvudet på spiken.
    Nu blev jag hungrig.

    Ha det bra.

    ReplyDelete
  2. Sedär, ett omnämnande. Men du har helt rätt i sak på avslutningen, snålar man in på själva maten så finns det bra utrymme för god ost i plånboken.

    ReplyDelete
  3. Adam: Ja jag gillar att skryta om mina studier på så många forum som möjligt :)

    Daniel: Jepp, kan ju inte använda det uttrycket utan att creda dig.

    ReplyDelete