
Jag skivade sjukt mycket lök och vitlök. Under tiden stod jag och tuggade i mig mackor av det fantastiska surdegsbrödet med gruyèreost eftersom jag hade ett stort hål i magen. Åh, så gott!
Sen skulle löken mjukna i grytan ett tag. Hällde på vin och buljong och lät det koka in. Men själva grejen med den här soppan klargjorde sig när madeiran simmade ner. Som min gamle kompis och kollega Daniel skulle ha uttryckt det: det var som ett diskotek i smaklökarna! Under den sista kvarten kokning passade jag på att gratinera lyx-ostmackorna innan jag frisserade upp allt för fotografering.

Den här soppan får högsta betyg! Av både smaklökarna och plånboken.
Får gratulera till avslutandet av studierna igen. Soppan är sjukt god och du ser ut att ha slagit huvudet på spiken.
ReplyDeleteNu blev jag hungrig.
Ha det bra.
Sedär, ett omnämnande. Men du har helt rätt i sak på avslutningen, snålar man in på själva maten så finns det bra utrymme för god ost i plånboken.
ReplyDeleteAdam: Ja jag gillar att skryta om mina studier på så många forum som möjligt :)
ReplyDeleteDaniel: Jepp, kan ju inte använda det uttrycket utan att creda dig.