Jag började med att steka fisken som i mitt fall inte var strömming utan sill. Jag tror jag var minst 15 år innan jag förstod att det var en och samma fisksort, fast fiskad på olika ställen. För mig är sill samma sak som inlagd fisk i glasburk. Ah well, detta var sill-filéer iallafall. Efter mängder med smör, salt och peppar öste jag på grädde.

Sen hackad anjovis och klippt dill ovanpå det innan alltsammans fick koka ihop.
Samtidigt i en annan kastrull puttrade potatisen på som bäst och skulle snart bli potatismos, garnerad med en dillvippa högst upp. Bara för att få lite kontinuitet mellan de olika beståndsdelarna i måltiden.

Så här ser en strömmingspanna ut. I efterhand kom jag på att jag inte är så intresserad av anjovis, så det var ingen 10-poängare det här. Min fotograf var däremot förtjust.
Är det linsvätska man ser i bakgrunden? Och isåfall till vilken maträtt passar det bäst?
ReplyDeleteDet är det absolut. Som det finedining-kök mitt kök är nu för tiden så tvättar jag alla mina grönsaker i extend för att få det riktigt rent och den pikanta salt-smaken...
ReplyDeleteHehe, klockrent att du inte gillar anjovis ;)
ReplyDeleteFår ta en annan rätt nästa gång.